Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete aicina sociālajos tīklos izvērst kampaņu pret Putina piedalīšanos 70.gadadienas kopš Sabiedroto izsēšanās Normandijā svinībās. Francijas prezidents Fransuā Olands ir apstiprinājis, ka Otrā pasaules kara vēsturisko notikumu atceres pasākumos Francijā 6.jūnijā kopā ar citiem sabiedroto valstu vadītājiem ir lūgts piedalīties arī Putins.

Kalniete uzskata, ka Putins nav pelnījis būt šajās svinībās, jo viņa vadībā Krievija ir anektējusi Krimas pussalu un pastrādājusi rupju agresijas aktu pret Ukrainu. Viņa piedalīšanās būtu ņirgāšanās par Eiropas vērtībām, kuru vārdā Normandijā savas asinis lējuši amerikāņu, britu un franču karavīri.

Kalniete aicina cilvēkus protestēt pret Putina dalību šajos svētkos, sociālajos tīklos nosūtot vēstījumus tieši Rietumvalstu līderiem.

“Agresoram, kura retorika un metodes arvien vairāk atgādina nacistisko Vāciju, nav vietas starp Eiropas demokrātisko valstu līderiem šajās dienās. Nenoliedzama ir padomju karavīru svarīgā loma nacisma sagrāvē, taču tik pat nenoliedzama ir Padomju Savienības atbildība par totalitāra komunistiskā režīma iedibināšanu pašu atbrīvotajā Austrumeiropā un okupētajās Baltijas valstīs. Putina agresija Ukrainā ir atņēmusi viņam morālas tiesības pārstāvēt miljonus kritušo padomju karavīru,” uzskata  Kalniete.

Viņa rosina vēstījumiem Eiropas un ASV līderiem lietot mirkļbirku  #StopPutin