Lasīšanas ilgums: 2 minūtes

29. novembrī Rīgā tika prezentēts Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes un Latvijas lauku sieviešu apvienības (LLSA) kopīgi veidotais kalendārs „Lauku sievu nevaldāmais prieks 2014”. Kalendārs ietver 12 receptes, kas tapušas sieviešu vasaras nometnē-festivālā „PRIEKS 10”, kas norisinājās Līgatnē šā gada jūlijā. Visas recepšu autores ir arī Sandras Kalnietes konkursa sievietēm-uzņēmējām „Atdzimt no pelniem” finālistes.

Sandra Kalniete: „Doma radīt šādu kalendāru man radās pēc grāmatas „Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū” uzrakstīšanas. Latvijā ir daudz izcilu saimnieču, kas katra varētu uzrakstīt līdzīgu grāmatu, taču ikdienas darbu virpulī tam neatliek laika. Tāpēc es piedāvāju šo kalendāra formātu, kas deva iespēju divpadsmit sievietēm sagādāt prieku sev un citiem, daloties savās receptēs. Mūsu kopīgā pavārēšana man bija iepriekšējās vasaras jaukākais piedzīvojums, jo mēs ne tikai dalījāmies savās prasmēs, bet arī  uzbūrām to brīnišķīgo saskaņas un atbalsta gaisotni, kas raksturīga sievietēm kopdarbā. Mēs lepojamies ar mūsu kalendāru un ceram, ka tā būs skaista Ziemassvētku dāvana lauku sieviešu apvienības biedrēm, atbalstītājiem un draugiem.”

LLSA kalendāru izplatīs pret ziedojumiem, kuri tiks novirzīti Latvijas Lauku sieviešu uzņēmējdarbības atbalsta fondam. Pateicībā par Sandras Kalnietes iniciatīvu un atbalstu šī projekta tapšanā, LLSA pasniedza Sandrai Kalnietei biedrības īpašo apbalvojumu „Zelta rozes ordeni”, kas tiek piešķirts par inovatīvu darbības virzienu, kas popularizē LLSA vārdu un darbību, kā arī LLSA inovatīvu projektu radīšanu un realizēšanu. Sandra Kalniete ir pirmā šī apbalvojuma laureāte.

Kalendāra mākslinieks ir Uldis Sosnovskis, fotogrāfs – Armands Kalnietis.

Latvijas Lauku sieviešu apvienība apvieno sievietes vispusīgai izglītībai un sabiedriskai darbībai, veicina sadarbību, latviskās ģimenes un tautas tradīciju saglabāšanu un nodošanu nākošajām paaudzēm.