Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

17. maijs (2010). Diena.lv. Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars aicinājuši Japānas autobūves uzņēmumus izmantot Latvijas sniegtās iespējas un priekšrocības. S.Kalniete un P.Vaivars otrdien tikās ar Japānas automobiļu būvniecības asociācijas priekšsēdētāju un Nissan kompānijas izpilddirektoru Tošijuki Šigu, kuram prezentēja Latviju kā pievilcīgu vietu Japānas investīcijām un kravu loģistikas risinājumiem.  Latvijas puse aicināja izmantot Latvijas sniegtās iespējas un tās ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības.

Ņemot vērā, ka Nissan kompānija ir atvērusi savu ražotni Krievijā netālu no Sanktpēterburgas, Latvijas puse uzsvēra, ka tā būtu ieinteresēta nodrošināt nepieciešamo loģistiku izmantojot tās trīs lielākās ostas, dzelzceļa infrastruktūru, kas ir savienota ar Krieviju, kā arī piedāvājot Latvijas uzņēmēju uzkrāto pieredzi darbam ar Krievijas uzņēmējiem.

Sarunas gaitā tika pārrunāti arī Eiropas Savienības un Japānas brīvās tirdzniecības līgums, par kuru Japānai ir liela interese uzsākt sarunas maija beigās plānotajā ES un Japānas samitā Briselē.

EP deputāte un bijusī Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete apmeklē Japānu kā Eiropas un Japānas parlamentārās sadarbības grupas vadītāja vietniece, lai piedalītos Eiropas un Japānas parlamenta 32.tikšanās. Tās ietvaros ir paredzētas vairākas starpparlamentāro grupu darba sesijas, kurās deputāti plāno izrunāt jautājumus, kā veicināt Eiropas Savienības un Japānas sadarbību, kurai ir vērojams liels potenciāls.