Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Piektdien, 17. septembrī, Jelgavā politisko partiju apvienības VIENOTĪBA Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības komitejas deputāte Sandra Kalniete aicina uz diskusiju „Latvijas lauku konkurētspēja un attīstība – politiķu parāds lauksaimniekiem un uzdevums nākamajiem četriem gadiem”.

Diskusijā ar V. Dombrovski, S. Kalnieti un VIENOTĪBAS deputātu kandidātiem 10. Saeimas vēlēšanām ir aicināti piedalīties lauksaimnieki no visas Latvijas un citi interesenti, kam tuvi ar Latvijas lauku nākotni saistīti jautājumi.

Sarunā tiks spriests par kooperāciju un darba vietām laukos, uzņēmējdarbības vidi, infrastruktūru, izglītība un pieejamiem pakalpojumiem, kā arī Eiropas Savienības lauku un lauksaimniecības politiku.

Jau šā gada 23.augustā VIENOTĪBA parakstīja vienošanos ar lauksaimnieku nevalstisko organizāciju „Zemnieku Saeima” (ZS) par sadarbību lauksaimniecības atbalstam Latvijā. Vienošanās paredz Latvijas lauku attīstībai laikā no 2014. gada līdz 2020. gadam piesaistīt 2,3 miljardus eiro Eiropas Savienības atbalsta līdzekļu.

VIENOTĪBAS un ZS pārstāvji vienojušies izstrādāt visu līmeņu lauksaimnieciskās izglītības attīstības plānu, un uzsākt lauksaimniecības izglītības reformu, kā arī nodrošināt ilgtspējīgu reģionu attīstību, veicinot infrastruktūras attīstību, darba, izglītības un profesionālās izaugsmes iespējas cilvēkiem Latvijas reģionos, nepieļaujot turpmāku cilvēku aizbraukšanu no laukiem, pakāpeniski panākot dzīves līmeņa izlīdzināšanos reģionos. Vienošanās paredz arī citus sadarbības mērķus.

VIENOTĪBAS diskusija ar Latvijas lauksaimniekiem „Latvijas lauku konkurētspēja un attīstība – politiķu parāds lauksaimniekiem un uzdevums nākamajiem četriem gadiem” norisināsies 17. septembrī plkst. 17.00 Jelgavas novada padomes sēžu zālē Jelgavā, Pasta ielā 37.