Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Kalniete_Patriarhs FilaretsEiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei Ukrainas pareizticīgā baznīca (Kijevas patriarhāts) ir piešķīrusi Svētā Volodimira Lielā trešās pakāpes ordeni par nopelniem Ukrainas un tās tautas labā.

Kijevas un visas Krievzemes-Ukrainas patriarhs Filarets pasniedza šo ordeni Sandrai Kalnietei par viņas pašaizliedzīgo kristiešu un demokrātisko vērtību aizstāvību Eiropā, kā arī par atbalstu Ukrainas piederībai Eiropas valstu saimei un Kijevas patriarhāta un ES institūciju attiecību stiprināšanu.

“Es jūtos ļoti pagodināta un aizkustināta, lai arī nejūtos pelnījusi tik augstu novērtējumu,” ordeni saņemot, teica Kalniete.

Briselē patriarhs Filarets pasniedza Svētā Volodimira Lielā ordeni Eiropas Tautas Partijas priekšsēdētājam Žozefam Daulam un četriem ETP Grupas deputātiem. Šo apbalvojumu piešķir organizācijām un privātpersonām par izcilu ieguldījumu Ukrainas garīguma attīstībā, labdarībā un kristīgo vērtību aizstāvībā. Savulaik šis apbalvojums piešķirts arī ASV prezidentam Bilam Klintonam, Kanādas premjerministram Stīvenam Harperam un citām ietekmīgām amatpersonām.

Sandra Kalniete ir Eiropas Parlamenta lielākās frakcijas – Eiropas Tautas partijas grupas – priekšsēdētāja vietniece un darbojas Parlamenta Ārlietu un Lauksaimniecības komitejā.

Atsauce uz foto (pielikumā)- ETP grupas preses dienests.