Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Sandra Kalniete kļuvusi par Eiropas Ārlietu padomes locekli. Viņa pieņēmusi Padomes vadītāju uzaicinājumu pievienoties šai domnīcai, kuras ikgadējā sapulce sākas šodien Briselē.

Eiropas Ārlietu padome ir vadošā Eiropas mēroga ārlietu domnīca, apvieno 160 vadošos Eiropas politķus, intelektuāļus, uzņēmējus un publicistus, kuri veicina pētniecībā balstītas diskusijas par efektīvu un vērtības balstītu Eiropas ārpolitiku.

Padomi vada ilggadējais Zviedrijas premjers un ārlietu ministrs Karls Bilts, ilggadējā Itālijas ārlietu ministre un Eiropas komisāre Emma Bonino un Nīderlandes princese Meibla van Oranje. Tās locekļu vidū ir prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga, Tomass Henriks Ilvess, Valds Adamkus, Marti Ahtisāri, bijušais NATO ģenerālsekretārs Havjers Solana, ministri, deputāti, profesori un diplomāti no 27 Eiropas valstīm.

Ik gadus Padome publicē Eiropas ārpolitikas izvērtējumu “The European Foreign Policy Scorecard”, kas analizē 28 valstu un ES institūciju sniegumu 65 politikas sfērās. Padome rīko regulāras diskusijas par aktuālām ārpolitikas tēmām Eiropas galvaspilsētā un regulāri publicē rīcībpolitikas ieteikumus valdībām

Padomei ir biroji Berlīnē, Londonā, Parīzē, Madridē, Varšavā un Sofijā.

Šī gada sapulces galvenā tēma ir Eiropas ārpolitikas un drošības politikas stratēģija. Padomes sanaksmē piedalīsies ES Augstā pārstāve ārlietās Federika Mogerini. Diskusijas norisināsies gan publiskās, gan slēgtās sesijās, lai veicinātu atklātu un radošu domu apmaiņu par Eiropas stratēģiju.

Vairāk informācijas par Eiropas Ārlietu padomi skatiet internetā www.ecfr.eu

Sandra Kalniete ir Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas viceprezidente un darbojas Parlamenta Ārlietu un Lauksaimniecības komitejās. ETP grupa ir Eiropas Parlamenta lielākā politiskā frakcija.