Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete uzskata, ka Eiropas Komisijas piedāvājums Kopējai lauksaimniecības politikai 2014-2020. gadam ir netaisnīgs. Šodien Kalniete EP ir sasaukusi visu Baltijas valstu deputātu sanāksmi, kurā viņa aicinās uz kopīgu rīcību šā priekšlikuma mainīšanai.

“Komisijas priekšlikums nav pārsteigums un mums ir jādara viss, lai EP un Padomē tas tiktu uzlabots. Ja skatāmies matemātiski, tad procentuāli no visām valstīm Latvijai būs vislielākais tiešo maksājumu pieaugums, taču reālajos skaitļos mūsu lauksaimnieki joprojām saņems vairākas reizes mazāk kā viņu kolēģi citās valstīs. Tas ir netaisnīgi un kropļo brīvu konkurenci Eiropas vienotajā tirgū. Tiešos maksājumus nepieciešamas aprēķināt pēc objektīviem kritērijiem, kā arī noteikt zemāko slieksni un augstākos griestus. Komisijas veiktajā ietekmes novērtējumā ir aprēķināts, ka šāda modeļa ieviešana gadā izmaksātu niecīgu daļu no kopējā lauksaimniecības budžeta,” uzskata Kalniete.

Šodien pēcpusdienā Kalniete ir plānojusi kopā ar citiem Baltijas valstu deputātiem parakstīs deklarāciju Eiropas Savienības augstākajām amatpersonām un vienoties par koordinētu turpmāko rīcību, lai aizstāvētu Baltijas valstu intereses sarunās par KLP reformu.