Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Kalniete: “Eiropai ir nepieciešama ciešāka fiskālā savienība.”

Otrdien vakarā Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas deputātiem, lai diskutētu par Eiropas ekonomisko krīzi. Diskusijas laikā EK prezidents uzklausīja deputātu viedokļus un atzina, ka šī krīze Eiropai ir lielākais izaicinājums pēc Otrā pasaules kara. Latvijas deputāte Sandra Kalniete (VIENOTĪBA)  aicināja Eiropas Komisiju aktīvāk izmantot savas likumdošanas iniciatīvas tiesības un enerģiski piedāvāt  Padomei izskatīšanai priekšlikumus, lai atjaunotu attīstību un izaugsmi.

„Šodienas parādu krīze pierāda, ka mums ir tikai 2 izejas – ciešāka fiskālā savienība vai eiro krahs. Tas var patikt vai nepatikt, bet tas ir mūsu visu interesēs, lai Eiropa varētu attīstīties. Mums ir jāvirzās federālas Eiropas virzienā, kas nodrošinās izaugsmi visām dalībvalstīm,” uzskata Kalniete. EK prezidents piekrita Kalnietei, ka nepieciešams virzīties ciešākas sadarbības virzienā. Tāpat Barrozu aicināja EP pieņemt tā saukto ekonomikas vadības paketi, par kuru EP joprojām turpina sarunas ar Padomi.

„Mums ir jādomā par izaugsmi un jaunām darba vietām Eiropā. Kopā Eiropas Savienība ir pasaules lielākā un ietekmīgākā ekonomika. Ciešāka fiskālā savienība  eiro zonā  ir atbilde šodienas parādu krīzei un palīdzēs ne tikai saglabāt dzīves līmeni Eiropas pilsoņiem, bet arī to ievērojami paaugstināt,” saka Kalniete, kura EP darbojas Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā, kā arī Lauksaimniecības komitejā.