Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Sandra Kalniete kopā ar savas politiskās grupas – Eiropas Tautas partijas – līderiem šodien uzsāk divu dienu vizīti Ukrainā, kur tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām un pilsonisko sabiedrību. ETP atbalsta EIropas Savienības un Ukrainas valdības parakstīto asociācijas līgumu un apsver efektīvākos veidus, kā sniegt saviem partneriem politisko, ekonomisko un drošības palīdzību. EP deputāti Kijevā tiksies ar Ukrainas premjeru Arsēniju Jaceņuku, parlamenta priekšsēdētāju Aleksandru Turčinovu, Kijevas mēru Vitāliju Kļičko, aizsardzības ministru Valēriju Heleteju.

Sandra Kalniete: „Vizītes mērķis ir parādīt atbalstu Ukrainai un vienoties par kopēju darbību, lai pārtrauktu Krievijas atbalstīto teroristu darbību Donbasa reģionā. Ukrainā nav konflikta starp Ukrainas likumīgo varu un tautu. Karo Krievijas finansēti un iedvesmoti teroristi, algotņi un krimināli sodāmi bandīti, kuru mērķis ir destabilizēt Ukrainu un to padarīt par Krievijas vasaļvalsti. Diemžēl ne visi politiķi Eiropā saprot, ka Ukrainā šodien izšķiras ne tikai šīs valsts liktenis, bet šim jau daļēji “aizmirstajam karam” būs vislielākā ietekme arī uz Eiropas nākotni.”

ETP ir Eiropas lielākā politiskā ģimene un lielākā politiskā frakcija Eiropas Parlamentā. Sandra Kalniete ir ETP frakcijas viceprezidente, kas ir atbildīga par ES kaimiņu politiku. Eiropas Parlamentā deputāte strādā Ārlietu un Lauksaimniecības komitejās.