Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Šodien vizītē Latvijā ir ieradusies Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Elizabete Kēstingera no Austrijas. Viņa veido Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP)  reformas Lauku attīstības sadaļu. Deputāte Latvijā ieradusies pēc Sandras Kalniete (Vienotība) un Zemkopības ministres Laimdotas Straujumas ielūguma, lai iepazītos ar situāciju Latvijas laukos. KLP ietvaros Lauku attīstībai nākamajos septiņos gados tiks atvēlēts 101 miljards eiro.

Sandra Kalniete uzsver, ka tiešo maksājumu jautājums ir svarīgs, bet nedrīkst ignorēt arī citas KLP sadaļas. Lauku attīstībai paredzētā nauda ir nozīmīga, jo tā palīdz zemniekiem attīstīties. Vizītes laikā Elizabete Kēstingera iepazīsies ar Latvijas nostāju KLP reformas svarīgākajos jautājumos. “Esmu pārliecināta, ka Latvija var tikai iegūt papildus finansējumu, jo esam viena no retajām valstīm, kas aktīvi lobē un iestājas par savām interesēm,” uzskata Kalniete.

Šogad šī jau ir trešā šāda līmeņa eiroparlamentāriešu vizīte Latvijā. Janvārī Latvijā viesojās Maireda Maginesa, kura ir atbildīga par KLP reformas Tiešo maksājumu sadaļu, bet februārī EP Konservatīvo grupas vadītājs Lauksaimniecības komitejā Džeimss Nikolsons.
Patlaban tiek plānots, ka EP Lauksaimniecības komitejā pārveidotais KLP reformas priekšlikums tiks prezentēts jūnija beigās.