Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

7.martā Eiropas Parlamentā Briselē,  atceroties Padomju Savienības sabrukuma divdesmitgadi, Sandra Kalniete  organizē  semināru “Dzīve pēc Padomju Savienības”, kurā  Eiropas jaunās paaudzes politiķi,  ekonomisti un akadēmiskie cilvēki centīsies  novērtētu 20 pārmaiņu gadu pieredzi  un spriestu par jaunajiem Eiropas Savienības izaicinājumiem.

“Paaudzei, kas sāka savu darba dzīvi pēc PSRS sabrukuma 1991.gadā, aukstā kara beigas, jaunas pasaules kārtības veidošana un Eiropas Savienības un NATO paplašināšana ir viņu dzīves gājuma neatņemama sastāvdaļa. Miljoniem cilvēku Austrumeiropā PSRS sabrukums nozīmēja arī īstās Otrā pasaules kara beigas. Trieciena viļņi, ko radīja padomju impērijas sabrukums, joprojām pēc 20 gadiem atskaņojas Eiropā un pasaulē,” teikts konferences pieteikumā.

Konferencē ievadvārdus teiks Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Žozefs Dauls un Roberta Šūmaņa fonda prezidents Žans Dominiks Džuliāni. Pirmo konferences daļu “20 atjaunošanas gadi: tautas, robežas, cilvēki, kultūras, bijušā padomju bloka identitātes un mūsdienu ietekme” vadīs EP deputāte Sandra Kalniete. Savukārt otro konferences paneli “Jaunie pārbaudījumi Eiropas Savienībai” vadīs bijušais Albānijas ārlietu ministrs Besniks Mustafajs. Diskusijās piedalīsies vairāki eiroparlamentārieši, kā arī žurnālists, vēsturnieks un politiķis no Krievijas Vladimirs Kara-Murza. Konferences noslēgumā uzrunu teiks bijušais EP prezidents Ježijs Buzeks.

Konferences programma ir skatāma šeit:
http://eureconciliation.wordpress.com/2012/02/20/march-7th-seminar-life-after-the-soviet-union/