Lasīšanas ilgums: < 1 minūte

Prieks sadarboties ar sava darba lietpratējiem. Piektdien parakstījām sadarbības memorandu ar Zemnieku Saeimu un tikāmies ar Latvijas lauksaimnieku organizāciju padomi (LOSP).

Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniece  Maira Dzelzkalēja un viņas kolēģi patiesi grib kvalitatīvi ietekmēt  ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu – padarīt  to taisnīgāku un efektīvāku.  (Skat.  Zemnieku Saeimas  preses ziņu)

Protams, ar memorandiem maz būs līdzēts, ja mums neizdosies izveidot plašu koalīciju  pietiekoši daudzu valstu, organizāciju un deputātu starpā. Patreizējais politisko spēku izkārtojums Eiropas galvaspilsētās, Komisijā un Parlamentā ir tāds, ka uz  viegliem panākumiem  diskusijās par reformu cerēt nenākas.

Tomēr rezultāts  veidosies no daudziem mazākiem un lielākiem darbiem.

Piemērām, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš darbojas arī Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā panāca, ka Komitejas atzinumā „Kopējās lauksaimniecības politikas perspektīvas pēc 2013. gada” šī gada septembrī tika iekļauts aicinājums, lai  „ vēsturiski noteiktās tiešo maksājumu summas, kuru apjoms atšķiras atkarībā no uzņēmuma un dalībvalsts, pēc 2013. gada tiktu izlīdzinātas.”

Vēl šomēnes turpināsim padziļinātu sarunu ar lauksamniekiem par argumentiem un stratēģiju diskusijā par  labāku lauksaimniecības politiku Eiropai un Latvijai.